söndag 27 december 2009

Nya i blogglistan

Mängden duktiga fotografer som rör sig på nätet känns alltmer överväldigande. Man skulle kunna tillbringa hur mycket tid som helst med att surfa runt och kolla bilder. Tur att pensioneringen inte känns så väldigt avlägsen (om tre-fyra år kanske det kan gå?) så att man kan börja kolla bilder på heltid :). Min lista över bloggar som jag läser vill jag försöka hålla nere så att det verkligen är bloggar som jag tycker är värda att hålla koll på. Vill man hitta bloggar i största allmänhet får man leta någon annan stans. Genom att kolla kommenterarna (finns det ett sånt ord?) på bloggarna i min lista så hittar man nya spännande ställen att kika på. Som vanligt uppskattar jag bloggar både med bra text och fina bilder.

Två nya som jag lägger till i min lista är Arne Wennberg och Åkes Fotoblogg. Arne skriver mycket filosofiskt och har många udda funderingar, delar med sig av mycket kunskap samt har en massa spännande bilder förstås. Inte alltid lättläst men vem säger att det alltid måste gå lätt?

Åke håller till i Gävletrakten (där jag själv är uppväxt) och har många intressanta funderingar. Skriver bra och lättläst dessutom. Använder inte sin systemkamera på vintern (!?) utan fotar bara med kompaktkamera. Vilket bevisar att det är fotografen som är huvudsaken och inte kameran eftersom Åkes blogg innehåller mängder med intressanta bilder som jag gärna kollar på.

Idag var det återigen dags för en promenad i Skrubbaskogen. Kämpigt att ta sig fram nu även om stigarna börjar bli hyfsat upptrampade. Här är ett par vinterbilder från idag. Bilderna är inte konverterade till svartvitt utan hela skogen var svartvit idag. Bara lite vinjettering och minskad exponering i Lightroom.


4 kommentarer:

 1. Vilka bilder du fått till tänk att naturen kan vara naturligt svartvit, mycket bra gjort. Kul att även du lyfter fram fotografer i ditt inlägg. Arne är en fotograf som jag besöker flitigt och är en mycket bra sådan tycker jag. Däremot Åke blir ett nytt namn att titta in hos. -Kul!
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Känner mig hedrad att vara med på listan din :-)
  Två bilder i min smak det här. Gillar den första skarpt. En ordning i röran på något sätt. Ser ut som naturens revben. i alla fall trädets.
  Riktigt läcker. Den andra har också ett fint mönster av grenverk där ljuset är läckert centrerat!

  /Niklas

  SvaraRadera
 3. Jag ville först tacka så mycket för vänliga ord och reklamen för min blogg. Jag försöker själv hålla nere antalet bloggar på min egen sida. Jag har några kriterier för detta, men det tar vi en annan gång. ;)

  Här presenterar du två konstnärliga bilder i Skrubbaskogsmiljö. Att leta efter motiven i en miljö som är hemtam, och göra något kreativt är inte alltid så lätt. Jag tycker du har lyckats bra med dessa två.

  SvaraRadera
 4. Tack för de vänliga kommentarerna. Trots all snö kändes det mörkt och dystert i Skrubbaskogen idag.
  //Lars U.

  SvaraRadera