lördag 12 december 2009

Fredag 11/12 2009

Jag börjar bli lite orolig för mig själv... "Vart jag såg, såg jag såg vid såg" lär enligt legenden en Stockholmare ha sagt när han turistade längs norrlandskusten. Lite så känner jag mig i skogen nuförtiden. Fast det jag ser är barr och då blir ju uttrycket inte riktigt lika fyndigt. Mest ser jag tallbarr. Sitter där dessutom en vattendroppe på barret så är jag helt fast. Idag blev det en hel del barrbilder, ett par exempel här nedan.


Den uppmärksamme noterar att det är svartvita bilder. Har tänkt att ge upp min svartvita blogg och börja ha med lite svartvitt här ibland istället. Det är ju faktiskt så att svart, grått och vitt också är färger så det känns inte helt ologiskt.

7 kommentarer:

 1. Spännande bilder du visar upp här Lars! Gillar speciellt nummer två med dess matta kontraster. Ser nästan ut som en skugga av granriset, det kanske rent av är det också?

  Härligt att du börjat koncentrera dig för små detaljer i naturen. Då öppnar sig en helt ny värld för fotografering. Allt som i dina ögon är spännande och vackert kan bli ett mäktigt fotografi. Härligt, och tack för de fina raderna på min blogg, det värmer!

  /Niklas

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra bilder..blott barr vid barr...nä det går ju inte...
  Riktigt fint!
  Bosse

  SvaraRadera
 3. Det är nog rätt tänkt att koncentrera sig på en blogg, det är nog lätt annars att bilder inte blir sedda om man har två bloggar och den ena får mindre besök. Bild två var läcker.

  /PJ

  SvaraRadera
 4. Jag gillar "Onda ögat" :) Jag ser ett ansikte uppe till vänster och så gillar jag när fotografen har tallbarr men förvandlar det till något helt annat, som jag tycker du lyckas med i denna bild! Härligt!
  Det är onekligen ett intressant fenomen att man plötsligt börjar se bilder överallt. Det finns ju oändliga bildmöjligheter med tallbarr. Själv är jag fascinerad av tallens förgreningar...

  Vitt är en vacker färg!

  /d

  SvaraRadera
 5. Tack alla för era vänliga kommentarer.
  > Daniel: Jo, det var just onda ögat jag också fastnade för i den bilden.
  //Lars U.

  SvaraRadera
 6. Fortsätt att fota barr Lars för du gör det riktigt bra. Jag gillar dina svartvita alster och jag tror att du gör rätt i att blanda, det ena behöver inte utesluta det andra så att säga och du slipper "dubbel administration". Mycket fina bilder detta!

  //Tomas

  SvaraRadera
 7. Jag tycker bilderna är väldigt tilltalande! Särskilt den nedre.
  - man mår liksom bra av att titta på den.

  /Mats

  SvaraRadera