tisdag 8 december 2009

Hur tänker man...

... om man lämnar nåt sånt här ute i naturen?

Detta hittade jag c:a 250 meter från Trollbäckens villasamhälle, inne i Skrubbaskogen, en dag i somras. Någon har helt enkelt släpat ut och dumpat en rejäl laddning med batterier mitt i skogen. Det skumma i det hela är att ungefär lika långt åt andra hållet finns en återvinningsstation med bl a batteriholk. Helt obegripligt att man väljer skogen i det läget. Jag hade ingen möjlighet att ta med allt detta men dagen efter när jag hade en kasse med mig så hade någon välgörare redan hunnit att rensa bort eländet.

Nu till något betydligt roligare. Hittar fler och fler välskrivna fotobloggar runt om på nätet. Den senaste jag upptäckt (och lagt till i min lista över bloggar som jag läser regelbundet) är Daniel Arvidsson. Daniel bjuder på intressanta texter och spännande bilder.

5 kommentarer:

 1. Ja, det är ledsamt när man hittar sånt här ute i naturen och bra gjort av dig att du tänkt plocka upp eländet och bra var det ju också att det tydligen fanns någon mer därute som tänkt samma tanke som dig och hann före. Det gäller att tänka på våran natur och miljö i dagens läge för det är bara tillsammans vi kan göra något stor som liten. Jag ska titta in på Daniels blogg alldeles snart, för jag tror inte jag varit där förut.
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Vidrigt! men tyvärr en allt för vanlig syn idag.

  /Henrik

  SvaraRadera
 3. Ja, helt sjukt. Förstår inte hur folk tänker. Många gånger man ser aluminumburkar och annat skräp precis bredvid en soplåda. Har också hittat en liknande dumphög i närheten av Fiby urskog här i Uppsala. Det är helt ofattbart hur slarviga vissa är. Eller dumma..

  /Niklas

  SvaraRadera
 4. Oj, tack för de fina orden! Jag som just tänkte skriva att det snart är fredag och att vi hoppas du kommer ut och skapar intressanta bilder!

  Apropå batterierna, jag blir så ledsen... vi människor lär oss aldrig. En dag hittade jag en hel sopsäck, en sån där stor, svart full av skräp nere i naturreservatet Oset, ett av Europas bästa fågelsställen!! Vi får se det som en uppgift att fostra till större naturkänsla genom våra fotografier!

  mvh D

  SvaraRadera
 5. Trist att se detta Lars. Kul däremot att få lite tips om nya intressanta bloggare :))) Detta skall jag kolla upp...

  //Tomas

  SvaraRadera