fredag 4 december 2009

Fredag 4/12 2009

Av olika anledningar blev det inte någon fototripp till Skrubbaskogen idag, trots ledig fredag som vanligt. Istället tänkte jag berätta lite om tre av familjens fem djur, nämligen våra katter.


Katten på bilden är Lakritz, en stor, långhårig, helvit 6-åring som tror att han är chef för kattavdelningen i hemmet. Han försöker dagligen sätta fart på sina (som han tror) underlydande, de två 15-åriga kattdamerna Mimmi och Fifi.

När han närmar sig Mimmi så börjar hon spotta och fräsa och tydligt visa vad hon tycker om Lakritz. Han tycker det är jättekul och så är jakten igång. Fifi har en helt annan taktik. Hon sitter stilla och verkar helt ointresserad när Lacke närmar sig. När han kommit tillräckligt nära slår hon till med en rak höger. Ibland följer hon upp med en serie höger- och vänsterkrokar. Lakritz ser lika förvånad ut varje gång och drar sig snabbt tillbaka.

Katterna är oerhört olika personligheter och har helt olika sätt att hantera tillvaron. Mest social är Lakritz som helst tillbringar all tid tillsammans med människorna i familjen. Fifi är relativt ofta tillsammans med oss men Mimmi hellre drar sig undan.

Mer från Skrubbaskogen eller någon del av natursköna Tyresö kommer förhoppningsvis nästa fredag. Antagligen kommer det nåt innan dess också :)

5 kommentarer:

 1. Katter är roliga djur dom har olika personligheter och visar lätt hur dom vill ha det för att trivas. Jag tycker detta var ett trevligt blogginlägg att berätta om dessa djur, dock tycker jag Fifis teknik verkar lite brutal men tydligen effektiv. Du får ha en trevlig Lördag! För min del blir det nog ganska soft och kommer tillbringas mestadels inomhus i regnets tecken typ.
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se bilderna från Skrubbaskogen. Är det ett reservat? Tack föresten för att du delade med dig av dina tankar på mitt senaste blogginlägg.

  /Niklas

  SvaraRadera
 3. Hej, detta är en annorlund och lite suggestiv kattbild där man ser rovdjuret i den söta kissen!
  Fint!
  Bosse

  SvaraRadera
 4. Tack alla för kommentarerna. Det är alltid lika trevligt att se att ni kolloar in här då och då.
  >Niklas: Skrubbaskogen är inget reservat utan en hårt utnyttjad oas nära bebyggelse och industrier. Favoritskog för många hundägare och det var som sådan jag själv upptäckte skogen. Tyvärr också använd som träningsarena av motocross- och enduroåkare. Tar c:a en timma att gå runt om man håller sig i ytterkanten. Det som jag upp uppskattar mest är att den på så liten yta innehåller så många naturtyper: rullstensås, hällmarker med klippor slipade av inlandsisen, tät fin gammal granskog, oerhört tät tallskog med träd som aldrig kommer att bli höga samt en del blandad löv- och barrskog.

  SvaraRadera
 5. Katter är härliga och självständiga. Jag är uppväxt med katt och jag gillar dessa individer starkt. Kul att läsa berättelsen om dina "bråkstakar" :). Härlig bild som bryter av lite mot de "kattporträtt" man är van att se. Bra bra!

  //Tomas

  SvaraRadera