måndag 5 april 2010

Fredag 2/4 2010

Jag har tidigare skrivit om Nyfors och dess historia. Åkte tillbaka tidigt denna fredagsmorgon för att se om det var någon vårflod på gång i forsen. Rätt mycket vatten var det men inget spektakulärt. Fotograferingsmässigt en liten besvikelse men några bilder blev det i alla fall, från forsen och de närmaste omgivningarna.

Nyfors är också gräns mellan Tyresö och Tyresta naturreservat. Kommer man från Tyresö och passerar den nedre bron kan man fortsätta ut i Tyresta nationalpark och vidare ner mot Åva. I den övre delen av forsen finns en liten bro vilken man måste passera om man går Sörmlandsleden söderut. Sörmlandsleden startat i Björkhagen i södra Stockholm och passerar Eskulstuna, Katrineholm och Nyköping innan den vänder norrut mot Stockholmsområdet och så småningom mot Nynäshamn. Lär ska vara 100(!) mil vandringsled totalt enligt den officiella hemsidan.2 kommentarer:

  1. Bra och varierade bilder med sköna mustiga färger. I den första ser jag efter tag åtminstone två ansikten. Finns säkert mer att finna. Torrakor är spännande med sina vridna former och nakna grenar och här har du funnit en ovanligt stilig individ. Ormbunkarna ser ledsna ut, men även vackra på sitt vemodiga sätt. Ser ut ha varit en trevlig förmiddag i skogen.
    Mvh/Jukka

    SvaraRadera
  2. Superbilder!! Mångdimensionella på många sätt. Väl komponerade och exponerade. Väldigt proffsigt fotograferat! Påminner lite om Lahall (f a nedersta)! Tycker inte du ska vara besviken med denna utflykt - tre kanonbilder!!

    SvaraRadera