lördag 10 april 2010

Fredag 9/4

Fredag igen. Kursen "Fotografi - visuell kommunikation" är nu framme vid sitt sjunde avsnitt av tio. Den här gången handlar det om bilder med komplext innehåll, dvs bilder med flera blickfång. En utmaning till studenterna är att försöka skapa komplexa bilder med en belöning, dvs någon detalj i bilden som är svår att upptäcka men som när den upptäcks skapar en överraskningseffekt. Inte lätt! Men spännande utan tvekan. Som illustration till denna föreläsning används en intervju med Jens Lastheim avseende hans panoramabilder med många blickfång. Oerhört spännande bilder som man kan betrakta hur länge som helst. Väldigt intressant att höra hur det går till att skapa dessa bilder.

Dagens promenad i Skrubbaskogen (börjar bli lite enformigt det här...) gav en hel del bilder, några med barr förstås.

Hot

3 kommentarer:

 1. Dina barrbilder har verkligen satt sina spår, idag var jag ute i skogen och många gånger fastnade ögat på just barr. Kanske jag gör ett försök vid något tf att visa hur barren ser ut i mina trakter. Din bild här är som vanligt fin och tänk vad vattendroppar kan tillföra mycket till en bild. -Bra sett och bilden gillar jag!
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Spännande!
  - och Lastheim är riktigt duktig!

  Tycker även du lyckats bra med din bild.

  /Mats

  SvaraRadera
 3. Fin mörk skildring av barren, en lyckad bild med droppen. Känns som en bild som har mycket att berätta. Jag tycker de senaste barrbilderna är mycket bra. Intressant att se en sådan "udda" specialisering :-)

  /Niklas

  SvaraRadera