lördag 6 mars 2010

Fredag 5/3 2010

Kursen "Fotografi - visuell kommunikation" som jag går tar nu mer och mer tid och det blir svårare och svårare att hinna med och komma med inlägg här mellan fredagarna. Lektion 1, 2, 3 och 4 har nu presenterats och därtill tillhörande diskussionsuppgifter som tas upp i kursens forum. Intressant och väldigt mycket teori om komposition, fotografers förhållningssätt till sitt fotograferande och olika bildtyper. Kul men jag märker att det tar tid, varje lektion är på cirka två timmar vilket man behöver lyssna igenom flera gånger. Dessutom har den första inlämningsuppgiften presenterats: dokumentera två näringsverksamheter i närområdet med en bild vardera och redogör noggrant vilka regler för komposition, innehåll och form som använts och varför man har valt att utföra uppgiften på det sätt som man gjort. Rejält knivigt tycker jag, framför allt eftersom jag inte utan viss vånda stövlar in och ber att få fotografera främmande människor.

Denna fredag blev det som vanligt en tur i Skrubbaskogen men nu tänkte jag chocka med att inte visa någon bild därifrån utan istället ett par kvällsbilder från Wolmar Yxkullsgatan på Söder i Stockholm!

Västerut

Sushi

6 kommentarer:

 1. Riktigt härliga gatubilder detta! Jag gillar framförallt den översta som jag tycker är som hämtad ur en spännande film :). Vad gäller din inläggsfrekvens tycker jag att du skall göra som jag, ta bloggandet med ro ett tag :). Det finns tid för allt men inte på samma gång :).

  Ha det bra!

  /T

  SvaraRadera
 2. Knivigt, men det låter kul. Välkommen till studentens underbara värld :-)

  Va? Inga naturbilder, hehe. Jag tycker nummer ett var härlig, jag undrar vart människan är på väg mitt i natten, jobba på med kursen!

  SvaraRadera
 3. Kul att få en uppdatering angående kursen, det låter spännande. Förstår att det tar tid och har man väl kommit in på en kurs får man försöka lägga lite energi på det. Självklart måste bloggeriet komma när man känner för det. Hoppas du blir nöjd med kursen. Spännande kvällsbilder här och visst blir en gata helt annorlunda i kvällsljus!...-Bra!
  Morgan

  SvaraRadera
 4. Kul att se lite andra typer av bilder från dig, även om naturbilder ligger mig varmast om hjärtat. Ta kursen och bloggandet med ro vettja. Det brukar gå bättre om man bara slappnar av och inte tar saker o ting för seriöst. Nånting jag själv har haft mycket svårt med men blivit bättre på med åren.

  SvaraRadera
 5. Jag har nog sagt det förut, men det verkar vara en givande kurs. Du verkar ta det seriöst vilket jag hyser stor respekt för. Hoppas att du har kul också. :) Visst är det bra att koppla av från naturfotograferandet med lite andra bilder. Dina stadsmiljöbilder är riktigt bra tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Kursen är väldigt intressant och (eftersom detta med foto är min bästa hobby) så tycker jag det är jättekul också, även om det periodvis är mycket jobb. Men kul som sagt...
  Tack för alla kommentarer.
  //Lars U.

  SvaraRadera