torsdag 21 januari 2010

Ny i blogglistan

Som jag sagt förr så försöker jag hålla min blogglista i vänstermarginalen till sådana som jag verkligen försöker följa regelbundet. Ju längre listan blir, desto svårare blir det förstås. Men man kan ju inte undvika att lägga till nya när det dyker upp spännande bloggar. Som kanske nån har märkt så har jag nyligen lagt till Jukka Lausmaa. Hans naturbilder är väldigt spännande och jag följer hans blogg med stort intresse. Bilder av berg tycker jag ofta är platta och tråkiga och vykortsaktiga. Men nyligen visade Jukka bergsbilder som verkligen fick mig att inse att det går att göra spännande bilder av berg också.

Vill också tipsa om en polsk fotograf som jag råkade snubbla över (bildligt talat, förstås), Marcin Stawiarz. Hans svartvita landskapsbilder är riktigt läckra.

Ett par bilder från förra helgen, från Skrubbaskogen förstås. Först en ganska konkret tall...

...sen ett lite mer abstrakt visset tallbarr. Barren kan jag faktiskt inte låta bli...


3 kommentarer:

 1. Alltid skoj med nya bloggar och jag håller med dig om att det blir svårare att följa bloggar ju fler man lägger till. Personligen lägger jag nog ner 2-3 timmar dagligen på att följa bloggarna i min "bloggrulle". Jag tycker det är viktigt att titta på andras bilder man lär sig mycket genom att titta. Två riktigt fina bilder visar du upp här där den översta ser ut som ett fiskben. -Den gillas! Dina barrbilder håller alltid hög klass tycker jag, bra variation får du till på dom.
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Tack Lars, det känns hedrande. :) Fina skogsbilder du visar upp, den första med ett rent grafiskt uttryck, den andra med underbara dova färger och former som jag gillar skarpt.
  MVH/Jukka

  SvaraRadera
 3. Ja, en riktigt duktig och trevlig naturfotograf!

  /Niklas

  SvaraRadera