lördag 16 januari 2010

Fredag 15/1 2010

Åkte till Nyfors, Tyresös enda vattenfall, för att göra bilder av forsande vatten och isformationer. Fler hade dock kommit på att Nyfors var ett trevligt ställe. Ett par fotografer satt där redan, som i bön lutande sig över sina stativ. Skådespelet hette "I väntan på strömstaren". Kände inte för att störa genom att krypa omkring och leta isbilder så jag åkte istället till Gammelströmmen.

Gammelströmmen är en kort å som förbinder sjöarna Långsjön och Tyresö Flaten. Där var det lugnare, både vattenmässigt och fotografmässigt. Nästan inget rörde sig i naturen denna mörka eftermiddag. Men, vad är detta? En fiskmås vilar mitt i ån...

Beslöt att ta mig närmare för att få bättre bilder. Kanske lyfter den så att jag kan få en flygbild med det svarta vattnet och den mörka skogen som bakgrund.

Nåt verkar fel. Rör den på sig överhuvudtaget? Allt är ju helt stilla...

Aha, ingen fiskmås utan en fuskmås. Eller snömås? Kanske snömos?

6 kommentarer:

 1. Åh, du har fångat en sällsynt art ju så jag hoppas du är stolt. En snömås har iaf jag aldrig sett jag tror dock det är ganska ovanligt att dom flyger. -Jag gillar dessa bilder och ihop med din text blir det riktigt bra tycker jag.
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Snömos...nja snarare snömås då...trevlig historia blev det i alla fall och bilderna är suggestiva.
  Bosse

  SvaraRadera
 3. Där lurade du mig ett tag. Jag väntade på att komma till raden där du upptäckte att den var död. Istället blev det en snömås, vilket är mycket bättre! :)
  MVH/Jukka

  SvaraRadera
 4. hehe. Fuskmås. Ja de ser man inte så ofta :-) Måste vara ett utdöende släkte. Gillar speglingarna i vattnet och den mörka mystiska känslan infaller sig.

  /Niklas

  SvaraRadera
 5. Kul historia och läckra suggestiva bilder. Jag rösar för snömås :)

  Ha det bra!

  /Tomas

  SvaraRadera
 6. Man tackar för god underhållning. Det är fantastiskt hur hjärnan kan lura en att se saker som man vill se.

  SvaraRadera