lördag 5 juni 2010

Fredag 4/6 2010

Tidig morgon (uppstigning 2:45) för att ge sig iväg till Gammelströmmen för att se om bävrarna bor kvar. Väntade och väntade utan att något rörde sig. Tröttnade till slut och gick längs Gammelströmmens strand för att leta andra motiv. 35 mm objektiv på kameran. Då ser jag något röra sig i vattnet och två bävrar är på väg upp för strömmen mot hyddan i Långsjön. Hann förstås inte byta objektiv men det blev ändå ett par bilder. En av bävrarna dök och smög förbi mig under vattnet, den andra vände om och försvann nerför strömmen ut mot Tyresö Flaten.

Efter detta begav jag mig en bit in i Tyresta naturreservat. Ett rådjur visade sig, annars var det lugnt.

Bäver

Konsten att smyga sig förbi en fotograf

Sommarskog

3 kommentarer:

 1. Dessa underbara fredagsmorgnar i Skrubbaskogen. Jag hör av mig nästa gång jag är i Stockholm :-)!

  SvaraRadera
 2. Häftigt att i alla fall du fick se bävrarna. När jag bodde i Trollbäcken för sådär 35 år sedan, fanns det inga bävrar i Gammelström.

  SvaraRadera
 3. Bra med tidig uppstigning, visst är det något speciellt att gå upp när alla andra sover eller ramlar runt på stan för den delen. Har själv ledigt från både studier och jobb nu, så jag brukar åka iväg kring 1-2 på natten varje morgon. Har gjort det i några dagar nu.

  Härliga bilder, speciellt rådjuret som döljs bland lövträden. En bild som man får leta lite i för att finna. Skulle också vilja ha bävermarker i min närhet..

  /Niklas

  SvaraRadera